Energiebespaarlening

U wilt energiebesparende maatregelen in uw woning aanbrengen maar u wilt of kan uw eigen spaargeld niet inzetten voor deze klus?

Misschien is de Energiebespaarlening wat voor u. Inwoners van de provincie Overijssel krijgen extra korting op hun rente. De overheid subsidieert deze lening en is interessant als u het hele bedrag niet in één keer wilt of kan investeren.

U leent, tegen een vaste lage rente, geld om te investeren in maatregelen die energie besparen en/of opwekken. Hierbij kan gedacht worden aan dubbel glas, vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie. Ook voor zonnepanelen is deze financiering mogelijk maar let wel op! Zonnepanelen kunnen maximaal voor 75% gefinancierd worden. De overige 25% ben u verplicht te investeren in andere maatregelen.

Hoe hoger het bedrag is wat u leent hoe lager de premie zal zijn. Het minimum bedrag dat u leent is €2.500,- en het maximum bedrag wat geleend kan worden is €25.000,-. De rente van deze lening ligt tussen 1,2% en 1,6% (peildatum 16-03-2018) en is zo laag dat u vaak direct geld overhoud door de energiebesparing!

Meer weten over deze Quick Win? Vraag het onze adviseurs.

Ron Wolbert Oldenzaal 085 - 029 02 21 Ron@Dichtbijduurzaam.nl

Meer Quick Wins